logo website

Mijn eerste e-sigaret

In het begin wanneer je toch kiest voor een elektrische sigaret, dan zou je jezelf het volgende kunnen afvragen:
 1. Welke lijkt nou het meeste op een echte sigaret ? Ofwel met welke val ik het minste op ?
 2. Welk e-sigaret komt nu qua smaak het meeste in de buurt van wat ik nu rook ?
 3. Met welke e-sigaret krijg ik nu dezelfde kick ?
 4. Welke is nu niet te duur ?
Ik rookte altijd Marlboro en daarna van die zelfmaak sigaretjes van het merk Ruba en vroeg me toen af:
 1. Kan het gezonder ?
 2. Kan het goedkoper ?
 3. Kan het net zo lekker ?
 4. Welke lijkt op een echte sigaret ?
Ik heb me toen in de eerste instantie vooral laten leiden door smaak, ik was gewoon op zoek naar een e-sigaret die het meest dicht in de buurt zou komen bij Marlboro. Ook wilde ik een e-sigaret die op een echte sigaret leek en ben toen uitgekomen bij het merk Green Smoke met de smaak Red Label. Ik heb me toen laten overhalen door dit Youtube filmpje:

 

Al met al gekozen voor de Green Smoke Pro Kit en was in totaal bijna 92 Euro kwijt. De sigaret bestaat uit 2 delen:
 1. De batterij, die stroom laat lopen door een spiraal
 2. Een zogenaamde Cartomizer, die bestaat uit een tankje met vloeistof en een spiraal die de vloeistof laat verdampen.
De smaak is geweldig goed, alleen de cartomizers kosten ongeveer 3 Euro per stuk en bevatten maar 1ml nicotinevloeistof en daar doe je dus bijna een dag mee. Niet heel veel goedkoper dan echt roken dus, maar qua smaak komt de Red Label wel het meest in de buurt van de Marlboro.

Inmiddels heb ik de Green Smoke een aantal weken en op zoek naar een uitgebreidere e-sigaret met meer opties. Hieronder heb ik trouwens de voor- en de nadelen van de Green Smoke sigaret opgesomd:

Voordelen:
 • lijkt het meest op een echte sigaret
 • goede smaak en throat hit (gier)
 • je steekt hem heel makkelijk tussen het dampen door, in je broekzak
 • neem hem vaak mee naar de sauna en ben dan niet zo bang dat die wordt gestolen uit mijn badjas als ik in de sauna zit, aangezien de prijs + cartomizer op 20 Euro ligt. Een duurder model ben je uiteraard voorzichtiger mee.

Nadelen:
 • je bent constant bezig op de batterijen op te laden
 • dure cartomizers
 • je weet niet exact wanneer de batterij en/of cartomizer leeg is
 • lage capaciteit batterijen (korte batterij = 160 mAh , lange batterij = 270 mAh)
 • klein gaatje om damp aan te zuigen

 

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop