logo website

Roken vs Dampen

Toen ik lid werd van het geweldige nederlandstalige forum genaamd http://www.elektrisch-roken.nu en ik mezelf voorstelde en vragen begon te stellen, hoorde ik al heel snel : Je rookt geen elektrische sigaret, je dampt !
Na gecorrigeerd te zijn door vele leden van dat forum, zal ik hieronder opsommen wat het verschil is tussen roken en dampen.

Roken:Het aansteken van een sigaret, ookwel de a-sigaret genoemd en deze roken. Er komt rook bij vrij door tabak die hierbij verbrandt. A-sigaret staat trouwens voor active sigaret.

Dampen:Het roken van een elektrische sigaret, ookwel de e-sigaret genoemd. Bij het roken, dus dampen, van deze sigaret wordt de (nicotinehoudende) vloeistof zodanig verwarmt dat deze verdampt. Er verbrandt dus niets en wordt dus geen roken genoemd. Het roken van een e-sigaret wordt dus geen roken, maar dampen genoemd.
Het is wel trouwens even wennen de naam dampen, want we zijn gewoon gewend aan het werkwoord roken, en niet aan het werkwoord dampen. Mag ik hier dampen, in plaats van, mag ik hier roken, klinkt ook een beetje vreemd.

 

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop