logo website

De overheid

Natuurlijk is er een heleboel ophef veroorzaakt door alle media en onderzoeken over de elektrische sigaret. De volgende dingen werden de afgelopen tijd verteld :
  • Het zou jongeren aanmoedigen om te beginnen met dampen/roken
  • Het zou heel ongezond zijn
  • Je zou een overdosis nicotine binnenkrijgen
  • Een kind zou kunnen doodgaan van het leegdrinken van een flesje nicotinehoudende e-juice
Van de niet rokende 18 jarigen heeft slechts 1% ooit een elektrische sigaret geprobeerd, waarvan vrijwel 0% deze nog steeds gebruikt (zie dit onderzoek). De elektrische sigaret is dus absoluut geen opstap naar het echte roken, maar juist een overstap van een roker naar een gezonder alternatief.

Het is bewezen niet kankerverwekkend en vele malen minder schadelijk dan een echte sigaret. Vele doden zouden worden voorkomen met de elektrische sigaret. Lees dit bericht maar eens van een brief die topartsen hebben gericht aan de overheid.

Bovendien merk je direct als je teveel nicotine binnenkrijgt, je voelt lichte hoofdpijn en gaat vanzelf minderen. Bovendien zijn er geen stoffen toegevoegd die je aanzetten om meer te dampen, zoals bij een echte sigaret.

Er zit standaard op alle e-juices een kinderslot, net zoals je die vindt op een fles spiritus. Volwassen hebben gewoon de verantwoordelijkheid om deze goed op te bergen. Bovendien loopt een kleuter hetzelfde gevaar wanneer deze een sigaar opeet en op sigarendoosjes heb ik nog nooit een kinderslot gezien.

Dus waarom zoveel ophef, waarom zoveel negatieve berichtgevingen ? Waarom zoveel vraag vanuit de overheid en de EU om dit te reguleren ?

Er is maar 1 antwoord op te geven:

Er wordt gewoon zo verschrikkelijk veel geld verdiend aan accijns

De overheid verdient op dit moment bijna 3 miljard euro aan accijns op sigaretten. Als al die rokers overstappen op die elektrische sigaret, missen ze niet alleen die 3 miljard euro, maar moeten ze meer uitkeren aan mensen die langer leven. Een verschrikkelijk dilemma voor de overheid. Zeker als nog eens blijkt dat elektrisch roken vele malen minder ongezond is dan echt roken.
Elke vorm van accijns op de elektrische sigaret zou betekenen dat meer mensen blijven roken, en op deze manier is de overheid mede verantwoordelijk voor de doden gerelateeerd aan het roken.

De enige oplossing die de overheid hiervoor heeft, is een onderzoek in te stellen welke aantoont, dat elektrisch roken net zo slecht is als echt roken. Omdat ze op deze manier rechtvaardigt om ook de elektrische sigaret te gaan belasten met accijns.
Ofwel misleid je volk, zorg ervoor dat mensen bang blijven, blijven roken en je behoudt de geldstroom aan accijns.

 

 

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop